Verlichtingspaal op Ring in Anderlecht succesvol weggehaald

© Bruzz
Updated: 08-11-2018 - 06:14

Ter hoogte van Anderlecht-Industrie is de Ring woensdagavond in beide richtingen afgesloten door een ongeval. Op de binnen- en buitenring was het minstens een uur aanschuiven. Omstreeks 21 uur ging de Ring opnieuw open.

De Brusselse Ring is woensdagavond in beide richtingen afgesloten ter hoogte van afrit 17, Anderlecht-Industrie. Dat melden de federale wegpolitie, het Vlaams Verkeerscentrum en de Brusselse brandweer. De aanleiding was een verlichtingspaal in de middenberm die dreigde om te vallen en moest worden weggehaald.

De brandweer is ter plaatse met een zware kraan, een hulpwagen met materiaal en twee pompwagens. Waarom de verlichtingspaal dreigde om te vallen, is nog onbekend. De operatie verliep al bij al vlot, omstreeks 21 uur was het obstakel verwijderd door de brandweer.

Wie vanuit het knooppunt Halle de E40 richting Gent wilde nemen, moest omrijden via de Buitenring. Wie vanuit het knooppunt Ittre naar die E40 richting Gent wilde, moest via de Binnenring rijden. Op de Binnenring stond er een file vanaf Huizingen en op de Buitenring vanaf Groot-Bijgaarden.

Goed voor minstens een uur aanschuiven. Het verkeer werd er afgesloten omstreeks 18u30, maar kon vanaf ongeveer 19u30 wel passeren via de pechstrook.

20181107_verlichtingspaal_Ring
© Brandweer Brussel
| De paal op de middenberm dreigde om te vallen en werd uit voorzorg weggehaald.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?