Vernieuwde website fietssnelwegen heeft nu routeplanner

© PhotoNews
| Fietssnelweg F3 verbindt Leuven met Brussel

De vijf Vlaamse provincies en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest hebben woensdag een vernieuwde website over fietssnelwegen gelanceerd. De bestaande website, fietssnelwegen.be, kreeg een grondige make-over. Er zijn meer en duidelijkere kaarten toegevoegd, er is voor het eerst een routeplanner uitgebouwd, en er is ook informatie uit Brussel beschikbaar.

"De fietssnelwegen zijn een belangrijke schakel in onze ambitie om meer mensen op de fiets te krijgen," stelt Tom Dehaene (CD&V), Vlaams-Brabants gedeputeerde voor Mobiliteit. "Vooral voor het woon-werkverkeer bieden de snelwegen een alternatief voor de auto. Deze vernieuwde website, met voor het eerst een routeplanner, draagt daar toe bij."

Ongeveer vier à vijf jaar geleden werd de eerste fietssnelwegenwebsite online gezet. Omdat steeds meer mensen de website gebruiken drong een update zich op.

De vernieuwde website geeft informatie over in totaal 131 fietssnelwegen in Vlaanderen en Brussel, die goed zijn voor 2.700 kilometer. De nieuwe routeplanner, die gebruikmaakt van de kaarten van OpenStreetMap, stippelt de interessantste routes uit. Updates over lopende of recent afgewerkte snelwegprojecten zijn ook toegevoegd aan de website. Op dit moment wordt zo toelichting gegeven bij 240 projecten.

Voor het eerst voegt ook het Brussels Hoofdstedelijk Gewest informatie toe aan de website. De 24 fietssnelwegen en cyclostrades die eindigen in Brussel zijn vanaf nu dus ook online te vinden.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?