Fietssnelweg langs de E40, voorlopig einde ter hoogte van de gewestgrens Vlaanderen-Brussel

| Het voorlopige einde van de fietssnelweg. Begin 2022 komt er een verlenging tot Evere.

Bouw fietssnelweg langs E40 start begin 2022

Tim Gatzios
© BRUZZ
23/10/2021

Er is een bouwvergunning voor de aanleg van een fietssnelweg langs de E40. Het gaat om de F203 die in Vlaanderen al is aangelegd en momenteel stopt op de gewestgrens. Het fietspad wordt vanaf begin 2022 verlengd tot het op- en afrittencomplex van Evere.

Hoewel het fietspad van 500 meter op Brussels grondgebied aangelegd zal worden is het toch de Vlaamse Werkvennootschap die opdrachtgever is. "We doen de werken wel met geld van Brussel," zegt woordvoerder Marijn Struyf. "Het gaat om een verlengstukje van de F203 die op Vlaams grondgebied al is aangelegd, en daarom hebben we met Brussel afgesproken dat de Werkvennootschap de vergunning zou aanvragen en dat onze aannemer de werken zou uitvoeren."

De vergunning is er nu. In de werfzone zijn al bomen gerooid en momenteel gebeuren er grondwerken. De eigenlijke aanleg van het fietspad zal begin 2022 starten. Het wordt aangelegd in okergeel asfalt en wordt vier meter breed.

In het oosten zal de fietssnelweg aansluiten op de bestaande F203 die naar het centrum van Sterrebeek gaat. In 2023 zou de doorfietsroute verlengd worden tot Leuven, via Bertem. In het westen eindigt het nieuwe fietspad aan de Gemeenschappenlaan in Evere. Fietsers kunnen daar verder naar Reyers fietsen via het coronafietspad op de E40.

Op termijn moet ook dat tijdelijke fietspad tussen Evere en Reyers vervangen worden door een comfortabele fietssnelweg. Dat zal gebeuren in het kader van de omvorming van de E40-snelweg tot een smallere stedelijke weg. De plannen daarvoor worden uitgewerkt door Brussel Mobiliteit, meldt het kabinet van bevoegd minister Elke Van den Brandt (Groen), maar wanneer de werken voor dat grote project kunnen starten is nog onduidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Evere , Mobiliteit , E40 , fietsinfrastructuur , werken aan de ring , werkvennootschap , Brussel Mobiliteit , fietssnelweg , F203

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni