Verrassend vlotte ochtendspits na sluiting Leopold II-tunnel

© Maxime Simon
| Het verkeer rijdt langzaam op de E40.

Op de eerste werkdag na de sluiting van de Leopold II-tunnel lijkt de gevreesde verkeerschaos uit te blijven. Het verkeer staat wel vast op de E40 richting Brussel, tussen Affligem en Groot-Bijgaarden.

Brussel zelf is voorlopig nog grotendeels filevrij, bevestigt Inge Paemen, woordvoerder van Brussel Mobiliteit. Wel rijden automobilisten langzaam op de bovengrondse omleiding van Koekelberg naar Sainctelette die via de Pantheonlaan en de Leopold II-laan loopt. Ook in Vlaanderen staan er meer auto's stil dan op een normale dag. "Maar ook volgens het Vlaams Verkeerscentrum valt het al bij al nog mee," zegt Paemen.

Wat er later tijdens de spits zal gebeuren, is moeilijk te voorspellen. “Dat hangt ervan af in hoeverre mensen gebruik zullen maken van de alternatieven," aldus Paemen. Eerder maakten we daar al een overzicht van.

Brussel Mobiliteit adviseert mensen die toch met de auto komen om zoveel mogelijk samen te reizen zodat er minder auto's zijn op de weg. Ook raadt ze aan om een flesje water mee te nemen in de auto. Tegen de vroege namiddag voorspelt het KMI temperaturen tot 28 graden.

Afgelopen zaterdag sloot de tunnel volledig. Dat blijft de komende twee maanden zo. De voorbereidende werken zorgden de voorbije dagen al voor heel wat hinder. De Leopold II-tunnel is immers de langste tunnel van het land, met elke dag rond de 40.000 pendelaars.

Renovatie Leopold II-tunnel

De renovatiewerken aan de verouderde Leopold II-tunnel zullen tot 2021 duren. Enkel 's nachts en tijdens de zomers wordt de tunnel volledig afgesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?