Vervanging tramsporen zorgt voor weekend hinder voor premetro

© PhotoNews
| Premetrostation Albert blijft dit weekend gesloten

Komend weekend vervangt de MIVB versleten tramsporen in premetrostation Albert. Daardoor zijn de belangrijke ondergrondse tramlijnen 3, 4 en 51 onderbroken op 1 en 2 december. Er rijden vervangbussen van het Zuidstation naar Vanderkindere voor lijnen 3 en 4, en naar Hoogte 100 voor tram 51.

De premetrostations in de Brusselse Vijfhoek worden zaterdag en zondag wel normaal bediend. Tramlijnen 3, 4 en 51 rijden tot het Zuidstation, maar stoppen niet in het ondergrondse station. In de plaats daarvan komt er een tijdelijke eindhalte in de Overdekte Straat, waar trams 81 en 82 stoppen.

De vervangbussen vertrekken aan de bushalte net buiten de Overdekte Straat, aan de Fonsnylaan. T-bus 3/4 rijdt richting Albert en Vanderkindere, T-bus 51 volgt hetzelfde traject tot de Bareel van Sint-Gillis, en rijdt dan richting Hoogte 100.

Aan elke premetrohalte waar geen trams passeren stoppen vervangbussen, behalve aan Horta in Sint-Gillis. Reizigers moeten daar naar de bushalte Bareel van lijn 48. Op maandag 3 december zouden alle tramlijnen weer normaal rijden.

De wijzigingen zijn samengevat in de onderstaande afbeelding:

onderbreking premetro Albert
© MIVB

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?