Vervoersmaatschappijen bundelen krachten op Autosalon

© PhotoNews
| Elektronische validatie in Brussels metrostation.

De Lijn, de Waalse en Brusselse vervoersmaatschappijen TEC en MIVB en de NMBS promoten tijdens het Autosalon voor het eerst samen intermodaliteit, het combineren van verschillende vervoersmiddelen. In een gemeenschappelijke digitale ruimte kunnen de bezoekers van het Autosalon de intermodaliteit via het openbaar vervoer beleven. Dat melden de vier vervoersmaatschappijen woensdag.

"Reizen met het openbaar vervoer betekent tijd voor jezelf en tijdswinst doordat je de files vermijdt," zegt Dimitri Temmerman van de NMBS. "Bovendien reis je veilig en draag je je steentje bij aan het milieu. Dat is de boodschap die we met de vier mobiliteitsoperatoren meegeven aan de bezoekers van het Autosalon."

Met deze actie willen de NMBS, de TEC, De Lijn en de MIVB de troeven van intermodaliteit in de verf te zetten. "Intermodaliteit is het combineren van diverse vervoersmiddelen: je kan niet alleen verschillende vormen van openbaar vervoer combineren, maar ook de fiets en eventueel de auto. Dat is een efficiënte manier van reizen," legt Temmerman uit.

In een tunnel maakt de bezoeker een digitale reis door België met de verschillende vervoersmodi van de vier operatoren: trein, metro, tram en bus. De vier operatoren bemannen elk een stand binnen de gemeenschappelijke ruimte in Paleis 10.

Medewerkers van de vier bedrijven staan er klaar om vragen rond openbaar vervoer te beantwoorden en het openbaar vervoer te promoten. Het 97ste Autosalon vindt plaats van 19 tot en met 27 januari in Brussels Expo.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?