| De parking bevindt zich vlakbij metrostation Simonis.

VGC deelt voortaan parking met bewoners Simoniswijk

ZM
© BRUZZ
07/05/2021

Bewoners van de Simoniswijk kunnen voortaan een parkeerplaats huren in de garage van campus Comenius, die beheerd wordt door de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). Het gaat om een veertigtal parkeerplaatsen, die voor 60 euro per maand verhuurd worden. De plaatsen zijn al volledig volzet.

parking.brussels, de VGC en het digitaal parkeerplatform van BePark werken samen om deze primeur tot stand te brengen. Volgens parking.brussels werden alle abonnementen in slechts enkele weken tijd verkocht.

De parking bevindt zich vlakbij de metrohalte Simonis en is uitgerust met camerabewaking. Abonnees krijgen 24 uur lang en op alle dagen van de week toegang met een toegangscode. Daarvoor heeft BePark een applicatie ontwikkeld.

Buurtparkings nog te schaar

“Buurtparkings voor bewoners in Brussel zijn schaars. Het tempo waarop het Gewestelijk Parkeeragentschap op zoek gaat naar nieuwe initiatieven werd daarom opgedreven”, zegt parking.brussels in een persbericht. Deze plannen kaderen in het gewestelijk parkeerbeleid ‘Good Move’, dat parkeren buiten de openbare weg vooropstelt.

Omdat parking.brussels nog op zoek is naar andere privé-garages of openbare parkeerterreinen die kunnen worden gedeeld met bewoners, roept de organisatie op om deze aan te geven via parksharing@parking.brussels.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni