Ingang Van Praettunnel.

Vier op tien rijdt te snel door Van Praettunnel

KVDP
© BRUZZ
26/01/2019

Donderdag vond een snelheidscontrole plaats in de Van Praettunnel. Bijna veertig procent van de gecontroleerde bestuurders reed te snel, laat de Brusselse politie weten.

In de Van Praettunnel, richting de A12, controleerde de Brusselse politie op donderdag 24 januari 3.657 bestuurders. Daarvan werd 39 procent betrapt op te snel rijden. Acht rijbewijzen werden ingetrokken.

Eén bestuurder reed er 95 kilometer per uur. Dat is bijna twee keer zoveel de toegestane maximumsnelheid van 50 kilometer per uur die daar geldt. Twee jaar geleden vond er in dezelfde tunnel ook al een snelheidscontrole plaats. Toen bleek meer dan zes op tien bestuurders te snel te rijden.

Tunnels

Verschillende autotunnels zijn dringend aan renovatie toe. Het beveiligen van alle tunnels zou meer dan 500 miljoen euro kosten. Vraag is hoe het Brussels Gewest dat kan betalen en hoe de mobiliteit moet georganiseerd worden tijdens de sluiting. Experts pleiten voor een definitieve sluiting op lange termijn om de autodruk te verminderen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Mobiliteit , Tunnels , snelheidscontrole , flitscontrole , van praet

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni