Heropening verbindingsweg aan Docks moet verkeerschaos (deels) verlichten

© BRUZZ
08/02/2024

De heropening van een vergeten verbindingsweg aan Docks Bruxsel moet soelaas bieden in de moeilijke verkeerssituatie aan het winkelcentrum. Dat zegt Steven Fierens van Brussel Mobiliteit aan BRUZZ.

Het ging donderdagochtend allesbehalve vooruit aan Van Praet. Volgens Steven Fierens van Brussel Mobiliteit lag een onderhoud in de Van Praettunnel aan de basis van de monsterfile.

“Normaal mikken we er dan op om de tunnel om 6 uur te heropenen, maar dat is vanochtend niet gelukt. De aannemer kon de tunnel pas om 8.30 uur weer vrijgeven”, aldus Fierens.

Verbindingsweg

Sowieso is de zone rond Van Praet de voorbije tijd geen geliefd terrein voor automobilisten. De geplaagde verkeersas moet al extra verkeer slikken door onder andere de werken aan tramlijn 10 en de ontoegankelijke Monnoyerkaai, die door een wegverzakking nog een tijdlang geblokkeerd is.

“We zijn daarom bezig met een voormalige toegangsweg opnieuw in dienst te stellen, een verbindingsweg tussen de Werkhuizenkaai en het Docks-rondpunt. We doen er alles aan om die route in de loop van volgende week te heropenen”, zegt Fierens.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Schaarbeek, Mobiliteit, van praet, Docks, Brussel Mobiliteit

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni