Vier scholen krijgen nieuwe fietsparkings dankzij Fonds Bikes in Brussel

© BSI
| Fietsnietjes van het nieuwe type in de voetgangerszone

Het Fonds Bikes in Brussels gaat vier scholen en de gemeente Etterbeek steunen in de bouw van nieuwe fietsparkings. Dat maakt de Koning Boudewijnstichting, die het fonds beheert, bekend in een persbericht. Er wordt 211.360 euro vrijgemaakt voor vier projecten die uitgewerkt worden eenmaal de coronacrisis achter de rug is.

Het doel van het Fonds Bikes in Brussels is om de fiets te promoten als favoriete verplaatsingsmiddel in de hoofdstad. Om die missie voort te zetten selecteerde het vier projecten voor fietsparkings, zodat de fietsers hun stalen ros met een gerust hart kunnen stallen.

Een eerste project in het gemeentepark in Anderlecht voorziet de bouw van twee fietsenstallingen met een capaciteit 48 plaatsen die zowel door bewoners als leerlingen gebruikt kunnen worden. Deze fietsparkings komen tegenover het Franstalige Institut Marie Immaculée en het Nederlandstalige Instituut Maria Onbevlekt te liggen. Het Fonds kent 77.793 euro toe aan dit project.

Droge zadels

In Oudergem krijgt de Ecole Sainte Bernadette 46.317 euro voor een nieuw fietshok voor leerlingen en personeelsleden van het basis- en het middelbaar onderwijs. Dit project past binnen de uitbreiding van de school. De Basisschool Koninklijk Atheneum Etterbeek krijgt op zijn beurt 7.250 euro voor een nieuwe fietsenstalling en een sensibilisatiecampagne waarbij VeloFixer op school fietsen leert repareren.

Het Fonds Bikes in Brussel kent tenslotte 80.000 euro steun toe aan het project "Halt aan natte zadels" in de gemeente Etterbeek. Dankzij twaalf nieuwe fietsstallingen kan iedereen de fiets veilig op slot zetten en het hele jaar door op een droog zadel stappen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?