Vlaams Belang: 'Snelheidsbeperking Ring is pestmaatregel voor de show'

Files op de Brusselse Ring (R0) Files op de Brusselse Ring (R0)
© PhotoNews
| Files op de Brusselse Ring (R0.)
© PhotoNews
| Files op de Brusselse Ring (R0.)

De Vlaamse regering gaat de maximumsnelheid op de Ring verlagen naar 100 kilometer per uur. Dat is een slecht idee, volgens Vlaams Belang. De partij wil er dynamische maximumsnelheden en pleit daarnaast voor de verbreding van de Ring.

Volgens oppositiepartij Vlaams Belang zal de aangekondigde maatregel om de maximumsnelheid op de Brusselse Ring te verlagen weinig effect hebben. "Iedereen die dagelijks de Ring gebruikt, weet dat de gemiddelde snelheid in de spits lager is dan 60 kilometer per uur", zeggen de Vlaamse parlementsleden Jan Laeremans en Klaas Slotmans. "Daar heeft die maatregel dus geen enkel effect."

"De hoge uitstoot is vooral het gevolg van files en daar wordt niets aan gedaan", zegt Vlaams Belang. Volgens de partij zal de snelheidsverlaging zorgen voor amper 0,25 procent minder CO2-uitstoot. De twee parlementsleden van Vlaams Belang pleiten daarom voor de verbreding van de Ring.

Dat een lagere maximumsnelheid ook veiliger is, is volgens hen ook geen valabel argument. "Uit een grondige studie van het Verkeerscentrum blijkt dat amper 8 procent van de ongevallen in 2012 en 2013 gebeurden aan een snelheid tussen 100 en 120 kilometer per uur", zeggen de Vlaams Belangers. Hun alternatief is een systeem van dynamische maximumsnelheden naargelang de omstandigheden.

"De snelheidsbeperking op de Ring is een show- en pestmaatregel", klinkt de conclusie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?