Vlaanderen investeert 180 miljoen euro in Brusselse Ring

© PhotoNews
| Lydia Peeters (Open VLD), Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken in de regering Jambon I.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD) trekt 180 miljoen euro uit voor allerhande projecten op en rond de Brusselse Ring. Onder meer het viaduct van Vilvoorde en de brug over de ring aan de H. Henneaulaan in Zaventem zullen worden aangepakt.

Dat kondigt minister Peeters maandag aan. Afgelopen week liet zij al weten dat zij dit jaar meer dan 2,2 miljard euro zou investeren in mobiliteit en openbare werken. Nu blijkt een groot deel daarvan naar Vlaams-Brabant en de Ring rond Brussel te gaan.

Zo zal de brug over de Ring, in de Hennaulaan in Zaventem, volledig vernieuwd worden. "De brug wordt dubbel zo breed en er komen vrijliggende fietspaden en een vrije busbaan", zegt Peeters.

Ook het viaduct in Vilvoorde zal dit jaar nog worden verstevigd. Daarvoor voorziet Vlaanderen 54 miljoen euro. Het gaat om een eerste fase van de werken.

Ringtrambus

Verder gaat een groot deel van de investeringen naar fietsinfrastructuur en openbaar vervoer.

Er komen twee fietstunnels voor een fietssnelweg langs het kanaal in Vilvoorde en Grimbergen en er komt een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Leopold III-laan in Machelen. In Dilbeek komt er een fietssnelweg langs de spoorlijn en in Tervuren komt er één van het park tot in Oudergem.

Tot slot belooft minister Peeters dat de langverwachte Ringtrambus er binnenkort komt. Dat is een trambus van 24 meter lang die vlot van Brussels Airport in Zaventem tot aan het UZ in Jette zal rijden. "De voorbereidingen en werken om stapsgewijs nieuwe busbanen aan te leggen en in gebruik te nemen, lopen verder door. De twee andere lijnen, de Sneltram en de Luchthaventram zitten volop in studiefase", zegt Peeters nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?