Lydia_Peeters_Minister_Cultuur

| De aanpassing van de snelheidslimiet op de Brusselse Ring van 120 km/u naar 100 km/u moet er nog dit jaar komen, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD).

Peeters: 'Snelheidsverlaging Brusselse Ring komt er nog in 2020'

© Belga
23/01/2020

De aanpassing van de snelheidslimiet op de Brusselse Ring van 120 km/u naar 100 km/u moet er nog in 2020 komen. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) donderdag in het Vlaams Parlement laten verstaan in antwoord op een vraag van Groen-parlementslid Stijn Bex.

De snelheidsverlaging op de Brusselse Ring is één van de 350 maatregelen in het Vlaamse Klimaat- en Energieplan dat de Vlaamse regering eind 2019 heeft goedgekeurd. De snelheidsverlaging moet niet enkel leiden tot een lagere CO2-uitstoot en een vermindering van het fijnstof, het moet ook zorgen voor een betere doorstroming en voor meer verkeersveiligheid.

Oppositiepartij Groen staat achter de geplande snelheidsverlaging, maar parlementslid Stijn Bex wilde graag weten vanaf wanneer de nieuwe snelheidslimiet zal gelden. Minister Lydia Peeters (Open VLD) laat nu verstaan dat ze de maatregel graag nog in 2020 wil doorvoeren.

Volgens de Peeters moet er eerst wel nog een en ander gebeuren. Zo moeten er zo'n vijftig verkeersborden geplaatst worden, is er verder overleg met het Brussels Gewest gepland en moet er nog een ministerieel besluit worden opgemaakt. De minister wil de kwestie niet "op de lange baan schuiven" en denkt dat de snelheidsverlaging nog dit jaar een feit kan zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, snelheidsbeperking, Stijn Bex, Lydia Peeters

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni