Vlaanderen wil afrit 8 Ring schrappen, heftig protest in Jette

© PhotoNews
| Brusselse buitenring ter hoogte van Jette

Afrit 8 in Wemmel op de Brusselse Buitenring sneuvelt in de heraanlegplannen van de Vlaamse Regering. Faciliteitengemeente Wemmel juicht de beslissing toe, Jette protesteert.

De volgende Vlaamse Regering moet de knoop over de plannen met de Brusselse buitenring doorhakken, maar één ding is zeker: afrit 8 in Wemmel sneuvelt. Het plan om de afrit te schrappen, staat in de drie alternatieven die door het Vlaamse Werkvennootschap zijn bestudeerd. Dat schrijft de krant La Dernière Heure.

De beslissing wordt op gejuicht onthaald in Wemmel, waar de afrit aansluit op de De Limburg Stirumlaan, een drukke verkeersas in de gemeente. "Het zal weer wat cachet geven aan die centrale verkeersas van de gemeente," zegt mobiliteitsschepen Vincent Jonckheere in de krant.

Aan de andere kant van de gewestgrens, in Jette, klinkt een heel ander geluid. "Dit is duidelijk een slecht plan voor de gemeente," zegt Jets burgemeester Hervé Doyen (CDH). "Jettenaren hebben nu al last van de Ring en deze maatregel zal het verkeer in de gemeente alleen maar doen toennemen en dus de luchtkwaliteit doen verslechteren."

De Brusselse buitenring moet er volgens de Vlaamse Regering in de toekomst helemaal anders uitzien. Het doorgaand verkeer zal gescheiden worden van het plaatselijke verkeer, tussen de knooppunten van Groot-Bijgaarden en Sterrebeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?