Voetgangers hebben voorrang, benadrukt Stad in campagne

© Facebook - Comité Alhambra
| De campagne benadrukt dat voetgangers voorrang hebben

Voetgangers moeten absoluut voorrang krijgen van andere weggebruikers in de voetgangerszone en het omliggende stadscentrum. Die boodschap wil de Stad Brussel benadrukken met haar nieuwe sensibiliseringscampagne en slogan 'Geen excuses!'

De campagne werd dinsdag gelanceerd om extra in de verf te zetten dat voetgangers in het stadscentrum en vooral op de voetgangerszone een absolute voorrangspositie hebben. Een standpunt dat ook aansluit bij de intentie van het Brussels stadsbestuur om een 'stad op 10 minuten' te creëren. Dat is een stad waar alle belangrijke voorzieningen op 10 minuten wandelen liggen.

De slogan van de campagne, 'Geen excuses!', is een verwijzing naar de excuses van weggebruikers die zich met de fiets of step verplaatsen en proberen om hun gebrek aan hoffelijkheid ten opzichte van voetgangers te verantwoorden.

"De voetgangerszone is vandaag het schoolvoorbeeld van een echte ontmoetingsplek middenin de stad. Daarom is het des te belangrijker dat iedereen die er komt respect heeft voor de ander. Alle actieve modi zijn welkom in het stadscentrum, maar we vragen dat zij extra waakzaam blijven voor de voetgangers die altijd voorrang hebben, ongeacht de situatie," verduidelijkt Bart Dhondt (Groen) schepen van Mobiliteit.

De Brusselse politie zal extra toezien op de veiligheid van de voetgangers in de voetgangerszone. Wie zich niet aan de regels houdt, kan een boete krijgen die kan oplopen tot 174 euro.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?