Voetgangerszone Leuvensesteenweg is paradijs voor foutparkeerders

© Stefanie Nijs-BRUZZ
| Een foutparkeerder in de Leuvensesteenweg

De Leuvensesteenweg in Sint-Joost-ten-Node is nog steeds een trekpleister voor foutparkeerders. De plaatselijke zelfstandigen maken het de politie en het gemeentebestuur niet makkelijk om de chauffeurs te overhalen tot het volgen van de nieuwe verkeersregels, schrijft La Capitale.

Sinds de Leuvensesteenweg tussen Madou en het Sint-Joostplein een voetgangerszone werd, is er nauwelijks iets veranderd. Nog steeds wordt er bij bosjes foutgeparkeerd. En dat ondanks talrijke politieacties én nieuwe verkeersborden.

Gemeenteraadslid Zoé Genot merkte tot haar grote verbazing op dat de stewards van de plaatselijke dansclub Mirano de klanten tijdens het weekend uitnodigden om op het trottoir te parkeren, en hen daarbij zelfs hielpen.

"De steward argumenteerde dat burgemeester Emir Kir in de club aanwezig was, en iedereen daardoor het recht verwierf om op de stoep te parkeren - aangezien de gemeente zogezegd akkoord ging", stelt het gemeenteraadslid. "Het is ondertussen duidelijk dat parkeren er oogluikend elk weekend wordt toegestaan, maar het grootste probleem is dat de wagens die er geparkeerd staan, zich tégen de gevels stationneren. Dat is gewoon gevaarlijk."

Idioot

Burgemeester van Sint-Joost Emir Kir geeft aan niet in de Mirano aanwezig te zijn geweest. Hij bevestigt dat parkeren in de omgeving inderdaad verboden is.

"Ik was niet in de Mirano", stelt hij, "en zelfs als ik er was geweest, dan nog wil dat niet zeggen dat je op de stoep mag parkeren. Dat is idioot."

Komende 13 januari vindt een ontmoeting plaats tussen Emir Kir en Elke Van Den Brandt, de Brusselse minister van Mobiliteit, in het kader van een Gewestelijk overleg rond de Leuvensesteenweg.

De bewoners klagen ondertussen regelmatig over de foutparkeerders.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?