Een vliegtuig vliegt over het gemeentehuis van Sint-Lambrechts-Woluwe.

Voka positief tegenover aanvraag nieuwe omgevingsvergunning Brussels Airport

© Belga
02/01/2024

Voka heeft een positief advies verleend tijdens het openbaar onderzoek van de aanvraag voor een nieuwe omgevingsvergunning van Brussels Airport. Dat heeft de werkgeversorganisatie, in het dossier vertegenwoordigd door Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant en Voka Metropolitan, dinsdag bekendgemaakt.

De huidige milieuvergunning van Brussels Airport Company voor de uitbating van de luchthaven vervalt in juli 2024. In juli van 2023 werd daarom bij de Vlaamse overheid een aanvraag ingediend voor de hernieuwing van de vergunning, ditmaal voor onbeperkte duur. Op 10 december is het openbaar onderzoek naar de aanvraag gestart. Nog tot en met 8 januari kunnen bezwaren of opmerkingen worden ingediend.

Voka heeft dat alvast gedaan, en stelt zich positief op ten opzichte van de nieuwe plannen. De werkgeversorganisatie wijst er in haar argumentatie op dat de luchthaven 2 procent van het bruto binnenlands product (bbp) genereert en 317 bedrijven huisvest. De luchthaven biedt zo rechtstreeks werk aan 24.000 medewerkers, en onrechtstreeks aan nog eens 40.000 extra. Ook Brucargo, het vrachtgedeelte van Brussels Airport, is volgens Voka van groot belang om de economische activiteiten te garanderen.

Tweede grootste economische pool

"Het voorstel van de hervergunning van Brussels Airport is voor ons een uitstekende oplossing om de toekomst van de tweede grootste economische pool van Vlaanderen, de economische poort en het centrum van de logistieke activiteiten in de provincie Vlaams-Brabant te verzekeren", zegt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant. "We ondersteunen eveneens de geluidsdoelstellingen en duurzaamheidsdoelstellingen van de luchthavenuitbater."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit, luchthaven, omgevingsvergunning, Voka, brussels airport zaventem

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni