Vooral openbaar vervoer voelt succes elektrische step

Volgens Brussel mobiliteit zullen steps permante vervoersmiddelen blijven in Brussel.

Meer dan in Parijs vervangen elektrische steps in Brussel ritten met de auto. Dat geldt vooral voor de private steps, blijkt uit een online bevraging van Brussel Mobiliteit waarop 1.181 stepgebruikers antwoorden.

Van de private eigenaars zegt 44 procent dat een rit op de step soms een autorit vervangt. Bij gebruikers van de deelsteps is dat bij een op de vier het geval. Zij gebruiken de step overwegend in de plaats van open­baar vervoer (72 procent) of een wandeling (45 procent).

De gemiddelde rit op een step blijft met een duur van tien minuten vrij kort. De stepgebruiker is gemiddeld 33 jaar oud en heeft in 75 procent van de gevallen een ­diploma hoger onderwijs op zak. Dubbel zo vaak gaat het om mannen dan om vrouwen.

Permanent verplaatsingsmiddel

Brussel Mobiliteit leert uit de studie ook "dat mensen bereid zijn om 200 meter te stappen naar een deelstep", zegt woordvoerster Inge Paemen in De Standaard. "Dat is belangrijk voor de eventuele aanleg van 'drop off'-zones, waar de steps dan achtergelaten zouden moeten worden."

Brussel Mobiliteit is "overtuigd dat de elektrische (deel)step een permanent verplaatsings­middel zal blijven, ook na de hype". Uit een steekproef die BRUZZ in juni hield bleek nog dat de elektrische deelstep vooral voetgangers verleidt. Ook een grootschalige Franse studie wees in die richting. Het onderzoek van Brussel Mobiliteit bekeek zowel deel- als privésteps.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?