Voorlopig beperkte verkeershinder rond Ter Kamerenbos

Maandagochtend was het "een beetje drukker" op de Waterloosesteenweg en de Terhulpensesteenweg, zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. Dat komt omdat het Ter Kamerenbos vanaf maandag niet meer toegankelijk is voor autoverkeer, behalve in de Dianalaan. Langs de andere grote invalswegen was de hinder niet groter dan normaal, aldus Paemen. "Voor een echte evaluatie is het nog te vroeg."

Paemen vergelijkt de situatie met het verkeer rond bouwwerven die pas gestart zijn. "Mensen hebben tijd nodig om hun gedrag aan te passen en alternatieve routes te gebruiken", zegt de woordvoerster van Brussel Mobiliteit. "Daarom duurt de test twee volledige maanden. Het is nu nog te vroeg voor een evaluatie."

De test waarvan sprake houdt in dat auto's enkel nog via de Dianalaan door het Ter Kamerenbos mogen rijden. De andere wegen zijn afgesloten voor autoverkeer. De Bosvoordelaan in het zuiden is dan weer enkel toegankelijk voor schoolbussen en bus 41 van de MIVB.

Voorlopig doet de hinder zich dus voornamelijk voor op de Waterloosesteenweg, in Ukkel, en de Terhulpensesteenweg, in Watermaal-Bosvoorde. Andere grote invalswegen, zoals de Franklin Rooseveltlaan en de Generaal Jacqueslaan, bleven volgens Paemen gespaard van extra files of verkeershinder.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?