Voorstanders Jets circulatieplan krijgen geen toelating voor evenement

Jasmijn Post
© BRUZZ
25/10/2022

Voorstanders van de nieuwe verkeerssituatie in de Jetse Lecharlierwijk wilden dinsdag in de vooravond een samenkomst met muziek en een drankje organiseren om het circulatieplan te steunen. In de loop van de dag kregen ze van de burgemeester te horen dat hun evenement om veiligheidsredenen geen toelating kreeg.

Op dinsdag wilden enkele bewoners en organisaties samenkomen op het Amnesty International-plein om het nieuwe circulatieplan te steunen. Nog tot volgende maand gelden de nieuwe verkeersregels op het plein, daarna worden ze teruggetrokken, zo heeft de burgemeester van Jette Claire Vandevivere (LBJette) beslist.

Afgelopen vrijdag hebben de organisatoren de burgemeester op de hoogte gesteld. Dinsdag kregen ze een reactie: de politie kon de veiligheid niet garanderen. "Erg jammer, want het was niet als een provocatie bedoeld," zegt mede-initiatiefnemer Kim Gorus. Ze verwacht dat er alsnog wel wat mensen zullen komen.

Burgemeester Vandevivere laat weten dat de buurtbewoners geen toelating hebben gevraagd voor het evenement. Ze raadt organisaties aan dit tenminste één week op voorhand te doen. De politie kan de veiligheid vandaag niet garanderen, daarom besliste de burgemeester dat het evenement niet kon doorgaan.

Morgen, woensdag, trekt het comité naar de gemeenteraad om het circulatieplan te verdedigen tijdens een interpellatie. Op diezelfde gemeenteraad zullen tegenstanders via een interpellatie laten horen hoe ze over het circulatieplan denken. Voorafgaand plannen ze een samenkomst aan het gemeentehuis. Vandevivere laat weten dat de politie aanwezig zal zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit , Lecharlierwijk , circulatieplan Jette , circulatieplan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni