Voortaan meer treinen op MIVB-metrolijnen 2 en 6

© BRUZZ
| Metro's in het station Elisabeth

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB trekt de capaciteit op haar metrolijnen 2 en 6 opnieuw op. Vanaf maandag krijgen deze lijnen er bijna 1.000 extra plaatsen per uur bij. Voortaan hebben alle metrolijnen tijdens de spits dus een frequentie van tweeënhalve minuut op hun gemeenschappelijk deel.

De MIVB verwelkomde in juli vorig jaar de eerste passagiers op de gloednieuwe M7-metrostellen. Voorlopig worden ze enkel ingezet op de lijnen 1 en 5, maar ook de lijnen 2 en 6 profiteren daar nu van. De verhoging van de capaciteit op lijnen 1 en 5 stelde de MIVB in staat om metrostellen te verschuiven naar lijnen 2 en 6, om daar eveneens de capaciteit op te trekken.

Tijdens de spitsuren zal er voortaan om de tweeënhalve minuut een metro rijden op het gemeenschappelijke deel tussen Elisabeth en Simonis en om de vijf minuten tussen Simonis en Koning Boudewijn, goed voor een capaciteitsverhoging van 20% ten opzichte van medio 2021.

M7-treinen

In november 2021 verhoogde de MIVB de frequentie op de lijnen 2 en 6 al met bijna 2.000 extra plaatsen per uur en per richting. Dankzij deze nieuwe versterking wordt dat opgetrokken naar bijna 3.000 extra plaatsen per uur en per richting in vergelijking met midden 2021. Hierdoor genieten alle metrolijnen tijdens de spits vanaf vandaag dus een frequentie van 2 minuten 30 op hun gemeenschappelijke deel.

De MIVB kondigde ook aan dat de in totaal 22 nieuwe M7-metrostellen op termijn goed zullen zijn voor bijna 8.000 extra plaatsen op hun netwerk. Die M7-treinen worden enkel ingezet op lijnen 1 en 5, lijnen 2 en 6 worden uitgebaat met de oudere treinen met oranje kop.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?