BIG CITY VORST NATIONAAL BRUZZ A1597

Vorst maakt parkeren voor bezoekers Vorst Nationaal fors duurder

EDB
© BRUZZ
27/08/2019

Vanaf 1 november wordt een ‘evenementzone’ ingevoerd in de wijken rond Vorst Nationaal. In die zone zullen automobilisten tijdens evenementen 5 euro per uur moeten betalen per geparkeerde wagen. Buurtbewoners worden niet onderworpen aan de nieuwe maatregel.

Volgens de gemeente Vorst slagen inwoners er al jaren niet in om hun wagen in de buurt van hun huis te parkeren wanneer er concerten of andere evenementen plaatsvinden in Vorst Nationaal. Om dat probleem aan te pakken, stelt het College nu voor om een ‘evenementzone’ in te voeren, klinkt het in een persbericht.

In die ‘evenementzone’ betalen automobilisten 5 euro per uur om te parkeren en dat gedurende maximum 4.30 uur. De nieuwe maatregel zal tijdens evenementen tijdelijk de andere tarieven van toepassing vervangen.

“Vorst Nationaal heeft reeds veel maatregelen genomen om de toeschouwers ertoe aan te zetten hun wagen thuis te laten, maar het was nodig om nog andere schikkingen te treffen,” verklaart schepen van Mobiliteit Alain Mugabo Mukunzi (Ecolo). “We mogen niet vergeten dat de autodruk ook andere hinder veroorzaakt. Alle inwoners worden blootgesteld aan de vervuiling en het lawaai van de voertuigen.”

Bewonerskaart

De Vorstenaren met een bewonerskaart worden niet onderworpen aan het tarief voor evenementen. Ook als ze bezoek krijgen van automobilisten op een dag dat de ‘evenementenzone’ van toepassing is, worden ze daarvan vrijgesteld via de aanvraag van een bezoekerskaart.

De nieuwe maatregel zal een jaar lang getest worden, en wordt na een positieve evaluatie mogelijk verlengd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Mobiliteit, evenementzone, Vorst Nationaal, Alain Mugabo Mukunzi, parkeerprobleem, bewonerskaart

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni