Vorst moedigt kinderen aan te fietsen met Vollenbike Challenge

© BRUZZ Ket
| Kinderen verdienen punten per dag dat ze naar school fietsen.

De gemeente Vorst gaat in de maand mei de Vollenbike Challenge organiseren. Met die uitdaging hoopt de gemeente kinderen aan te moedigen de fiets te nemen naar school. Ook zullen er verschillende activiteiten rond de fiets georganiseerd worden.

Mei is traditioneel de fietsmaand in Vorst. Tijdens die maand moedigen de deelnemende scholen hun leerlingen aan om de fiets te nemen naar school. De kinderen verdienen punten per gemaakte fietsrit, en worden zo aangemoedigd om het record van vorig jaar te breken. In totaal zullen ongeveer 800 leerlingen van de scholen La Preuve par 9, Arc-en-ciel, Saint-Antoine en Sint-Augustinus de uitdaging aangaan.

“Deze editie willen we de nadruk leggen op woon-schoolverplaatsingen. Naar school fietsen heeft veel voordelen: het is goed voor de gezondheid en luchtkwaliteit, en het is gewoon gezellig”, aldus Esmeralda Van den Bosch, schepen van Mobiliteit in Vorst. Kinderen die geen fiets hebben, kunnen voor die periode een fiets krijgen van vzw ProVelo, zodat alle kinderen kunnen deelnemen.

Normaal gezien worden er op verschillende pleinen in Vorst activiteiten rond de fiets georganiseerd. Die zullen nu vanwege de coronamaatregelen binnen de scholen doorgaan op 5, 8 en 12 mei. Ook ouders die hun kinderen willen begeleiden, worden uitgenodigd op die dagen. Op 26 mei wordt de maand afgesloten met de traditionele fietsbeurs op het Sint-Denijsplein. Daar kan iedereen die wil een fiets kopen of verkopen.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?