Vrouw aangereden op zebrapad Louizalaan

© PhotoNews

Op de Brusselse Louizalaan is maandag kort na 11.00 uur een voetgangster gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw verkeert weliswaar niet in levensgevaar. Dat meldt de Brusselse lokale politie. Door het ongeval was het tramverkeer op verschillende lijnen van de MIVB een tijdlang onderbroken.

Het ongeval gebeurde omstreeks 11.15 uur toen de voetgangster de Louizalaan overstak op een zebrapad. Een personenwagen die op de trambedding reed omdat de rijstrook voor het gewone verkeer versperd was door een lossende vrachtwagen, reed de vrouw daarbij aan. Zij raakte gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht maar haar toestand was niet kritiek, aldus de politie.

De bestuurder van de personenwagen die de voetgangster aanreed, bleef na het ongeval ter plaatse. Volgens zijn eerste verklaring had hij de voetgangster niet opgemerkt. Door de aanrijding was het tramverkeer op lijnen 92, 93, 97 en 8 een tijdlang onderbroken tussen de haltes Kruidtuin en Louiza. Kort na 12.00 uur kon het tramverkeer hernemen, zo meldt de MIVB.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?