Vrouw ernstig gewond na fietsongeval op Autoloze Zondag

© Peter Dhondt-BRUZZ
| Op Autoloze Zondag krioelt de stad van de tweewielers en andere niet-gemotoriseerde voertuigen.

In Ukkel is een 50-jarige vrouw afgelopen weekend zwaargewond geraakt toen ze op haar fiets in botsing kwam met een andere fietser tijdens Autoloze Zondag. Dat schrijft La Capitale. Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen en interne bloedingen overgebracht naar het ziekenhuis. Daar verblijft ze op intensieve zorgen. Haar toestand is stabiel, maar ze verkeert wel nog in levensgevaar.

Twee fietsers, een 18-jarige man en een 50-jarige vrouw, zijn op Autoloze Zondag in Ukkel tegen elkaar gereden. Dat gebeurde omstreeks 16u30 op het kruispunt van de Waterloosesteenweg met de Winston Churchilllaan.

De vrouw raakte daarbij ernstig gewond aan het gezicht en liep ook enkele interne bloedingen op. Dat staat te lezen op de website van La Capitale. Ze werd overgebracht naar de afdeling intensieve zorgen van het ziekenhuis en moest in de nacht van zondag op maandag een operatie ondergaan. De toestand van de vrouw is stabiel, maar ze zou wel nog altijd in levensgevaar verkeren.

Wat de oorzaak is van het ongeval, is voorlopig niet duidelijk. Geen van beide fietsers was onder invloed van alcohol of andere verdovende middelen. De politie onderzoekt verder de zaak aan de hand van beelden van bewakingscamera’s uit de buurt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?