Weer stukje fietspad op Kleine Ring afgerond

MW
© BRUZZ
05/01/2023

Traag maar gestaag transformeert de Brusselse Kleine Ring in een plek waar ruimte is voor alle weggebruikers, ook voor fietsers. Die kunnen sinds kort weer een stukje verder fietsen op de Boudewijnlaan, waar een gloednieuw fietspad werd voltooid.

Brussel is alweer een nieuw stuk fietspad rijker. Op de Boudewijnlaan is het nu veilig fietsen op okergeel asfalt tussen de Albert II-laan en de Antwerpsesteenweg.

De heraanleg kadert binnen het project om langs de volledige Kleine Ring fietspaden aan te leggen. Al sinds 2016 bestaan plannen om de openbare ruimte langs de Kleine Ring een facelift te geven. De aanleg van nieuwe fietspaden en een opfrissing van de parallelle wegen in functie van de fietsers en voetgangers, moet de levenskwaliteit in de stad verbeteren.

Een symbolisch project, dat er kwam onder toenmalig minister voor Mobiliteit Pascal Smet (one.brussels-Vooruit). “We wilden de autoriool die de Kleine Ring geworden was teruggeven aan alle Brusselaars,” klinkt het bij Smets woordvoerder Damiaan De Jonge. “In 2018 waren alle bouwvergunningen binnen, waarna de werken konden starten.”

Hallepoort en Kruidtuin

Die werken gebeuren in acht zones en zijn in handen van Brussel Mobiliteit. Inmiddels kwam er al nieuwe fietsonfrastructuur van o.a. Madou tot Naamsepoort en tussen Lemonnier en de Ninoofsepoort. “Momenteel wordt er nog gewerkt tussen de Ginestestraat en het Queteletplein,” legt Steven Fierens van Brussel Mobiliteit uit.

“Aan de Hallepoort is de kant van Sint-Gillis en Elsene al afgewerkt, maar aan de andere kant zijn we een halfjaar geleden begonnen ter hoogte van Louiza, om dan verder te werken richting Hallepoort en Nieuwland.”

Fietspaden in kader van grotere projecten

Nog op til zijn nieuwe fietspaden aan de Antwerpsepoort, waar aan de kant van Brussel Stad ook nog nieuwe fietspaden komen, opdat de volledige zone tussen Helihavenlaan en Albert II-laan over een fietspad beschikt.

“Enkele stukken fietspad komen er verder nog in het kader van grotere heraanleggingsprojecten, zoals aan Sainctelette," laat Fierens weten. "Ook ter hoogte van de Gulden Vlieslaan, Louiza en Naamsepoort zijn nieuwe fietspaden deel van een heraanleg van gevel tot gevel. De werken daar worden uitgevoerd door Beliris."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel-Stad , Mobiliteit , Kleine Ring , fietspaden

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni