20190402 005 Meiser verkeer file auto autos

| File op de Meiser.

Weer uitstel voor studie over kilometerheffing

HD
© Belga
13/06/2019

De publicatie van een langverwachte studie over een slimme kilometerheffing wordt uitgesteld tot september. Dat heeft de krant De Tijd vernomen.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) schoot begin april de kilometerheffing af omdat er volgens hem geen draagvlak voor is, maar het consortium Motivity bleef wel verder werken aan een studie die de minister in 2017 had besteld.

Aanvankelijk moest het eerste deel van de studie in april voorgesteld worden, zodat die als basis kon dienen voor de Vlaamse regeringsonderhandelingen. Maar de publicatie van de nota werd uitgesteld tot juni. Nu duikt er opeens weer uitstel op, tot september, vernam De Tijd.

"Door de politieke commotie over het thema voor de verkiezingen zijn de werkzaamheden even bevroren", verklaart Leen De Dycker, de woordvoerster van het Vlaams Departement Mobiliteit en Openbare Werken (MOW). Het tweede deel van de studie, het concrete implementatieplan, is voorlopig zelfs geannuleerd. Maar als rekeningrijden toch nog in het regeerakkoord wordt opgenomen, kan dat tweede deel alsnog worden uitgewerkt, klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , kilometerheffing

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni