Wegdek aan de voetgangerszone takelt verder af

Tim Gatzios
© BRUZZ
07/02/2020

De pas heraangelegde centrale lanen zijn op een aantal plekken al ernstig beschadigd door auto- of busverkeer. Op stukken van het De Brouckèreplein en de Anspachlaan zijn steeds meer putten en beschadigde straatstenen zichtbaar. Het probleem wordt opgelost, al is nog niet duidelijk wanneer.

Er valt niet naast te kijken op het De Brouckèreplein: een lang spoor van beschadigingen aan de rijweg. Sinds de opening voor verkeer in juli 2018 is het aantal putten alleen maar toegenomen. Precies een jaar geleden schreef BRUZZ al over het probleem. Toen werd ook aangekondigd dat er in maart 2019 herstellingswerken zouden komen, maar die zijn nog niet uitgevoerd.

In de tussentijd is het De Brouckèreplein verder versleten en doken er ook problemen op in een ander stuk van de voetgangerszone. Ook op de Anspachlaan zijn diepe putten verschenen, op het stuk tussen de Verversstraat en het Fontainasplein. Op dat stuk was maandenlang autoverkeer toegestaan, en ook nu wordt het nog gebruikt door bussen van de MIVB. Dat is duidelijk funest voor het wegdek.

Herstelling

Het Brusselse stadsbestuur is op de hoogte van de steeds ergere beschadigingen. Een herstelling is op komst, is te horen op het kabinet van burgemeester Philippe Close (PS). Wanneer die precies zal gebeuren is nog niet duidelijk.

De hele zone is officieel nog een werf en is nog niet opgeleverd. Er wordt nu een lijst met zichtbare en onzichtbare gebreken gemaakt. Die gaat naar de aannemer zodat die de verzakkingen bij de oplevering van de centrale lanen kan herstellen.

Het lijkt erop dat het stadsbestuur geleerd heeft uit de problemen met putten op de centrale lanen. Bij de heraanleg van de Adolphe Maxlaan in dezelfde stijl zal asfalt gebruikt worden voor het middenstuk, in plaats van blauwe steen.

Voetgangerszone Vijfhoek

Het centrum van Brussel kreeg midden 2016 een fikse uitbreiding van zijn voetgangerszone. De werken voor de heraanleg van de zone zijn nog altijd aan de gang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Mobiliteit , Voetgangerszone Vijfhoek , voetgangerszone , De Brouckèreplein , Anspachlaan , centrale lanen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni