Weinig hinder voorspeld bij De Lijn tijdens oudejaarsnacht

© Photonews
| De Lijn zal op oudjaarsnacht geen hinder ondervinden aan de staking.

Het openbaar vervoer van De Lijn zal tijdens oudejaarsnacht weinig tot geen hinder ondervinden als gevolg van de vijfdaagse staking van ACOD. Die staking loopt van 30 december 2019 tot en met 3 januari 2020.

Meer dan driehonderd chauffeurs, dispatchers, controleurs en technici van De Lijn staan klaar om vlot en veilig vervoer te kunnen bieden op oudejaarsnacht, zo meldt De Lijn.

De meeste lijnen volgen hun vaste traject, maar er worden ook speciale feestbussen ingezet. Zo rijdt er bijvoorbeeld een bus naar Wemmel, Merchtem en Opwijk. Die bus zal gratis zijn dankzij de steun van de gemeentes. Ook rijdt er een bus van Brussel naar Leerbeek via Lennik, Schepdaal en Dilbeek.

De rest van de week is er overdag wel hinder door de staking, meldt de openbaar vervoersmaatschappij. Omdat het moeilijk te voorspellen is welke lijnen zullen uitvallen, raadt De Lijn reizigers aan om op de website en in de app realtime-informatie te raadplegen op de haltepagina's.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?