Wereldwijd luchthavencongres moet Brussel boosten

© Brussels Airlines

Volgende week mag Brussel het grote luchthavencongres van ACI World verwelkomen. Het congres werd eind 2016 aan Brussel toegewezen, om de stad opnieuw een boost te geven na de aanslagen.

De algemene vergadering van de wereldwijde luchthavenvereniging ACI World is zowat de jaarlijkse hoogmis van de luchthavensector. En die komt volgende week voor het eerst naar Brussel. Er worden zowat 800 deelnemers verwacht, die twee of drie dagen in de hoofdstad zullen verblijven.

"Een boost voor het imago van Brussel", zegt Arnaud Feist, die als topman van Brussels Airport de gastheer is van het congres. Ook de Brusselse hotels zijn opgetogen. Het congres werd eind 2016 aan Brussel toegewezen, in de nasleep van de aanslagen in maart dat jaar op de luchthaven en in de hoofdstad.

Brussel in de etalage zetten

"Na de aanslagen rees de vraag om het economische leven en het imago een duwtje in de rug te geven door verschillende evenementen te organiseren", aldus Feist. De luchthaven diende daarop een dossier in om de algemene vergadering van ACI World te organiseren in 2018, en haalde het.

"Tijdens het congres kunnen we Brussel in de etalage plaatsen en tonen dat de hoofdstad van Europa niet een 'hellhole' is, maar wel veel te bieden heeft als toeristische en culturele locatie", zegt Feist nog. Voor Brussels Airport zelf kan het congres op termijn misschien nieuwe luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen opleveren.

Recent bleek echter nog dat Brussels Airport het niet zo schitterend doet in internationale vergelijkingen. In het meest recente rapport bengelt de luchthaven onderaan in de ranking.

De jaarvergadering vindt plaats van 18 tot en met 20 juni in het congrescentrum Square in Brussel. Het thema is 'Airports as brands - and businesses'. Tegelijkertijd is er ook de jaarvergadering van ACI Europe.

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?