| Een verkeersbord waarschuwt voor de werkzaamheden op het fietspad, en maant automobilisten aan om 30 te rijden.

Werken fietspad Tervurenlaan: ‘Gevaarlijk, maar tijdelijk fietspad niet evident’

AD
© BRUZZ
26/09/2022

Op de Tervurenlaan in Sint-Pieters-Woluwe wordt momenteel het fietspad vernieuwd. In tussentijd moeten fietsers gedurende enkele weken de baan op, maar dat zorgt voor gevaarlijke situaties. De gemeente erkent dat het gevaarlijk is, "maar dit is het enige voorstel dat ons werd voorgelegd door de aannemer".

De afgelopen dagen circuleerden er in lokale Facebookgroepen verhalen over hoe zowel de gemeente Sint-Pieters-Woluwe als de lokale politiezone zich verzet zouden hebben tegen de inrichting van een tijdelijk fietspad, maar volgens schepen van Mobiliteit Alexandre Pirson (Les Engagés) klopt dit niet.

“Het is inderdaad een gevaarlijke situatie, maar het is ook het enige voorstel dat ons werd voorgelegd door de aannemer die de werken uitvoert”, aldus Pirson.

“De politie heeft die plannen wel degelijk goedgekeurd. Afgelopen weekend hebben we verschillende controles gedaan om de situatie op te volgen, en dat zullen we ook blijven doen”, zegt de schepen. Pirson benadrukt ook dat “de Tervurenlaan een gewestweg is, en de gemeente daar verder weinig over te zeggen heeft.”

Tijdelijk fietspad 'niet evident'

Desondanks is de inrichting van een tijdelijk fietspad op die plek niet evident volgens de schepen. “Er bevinden zich verschillende parkings en ambassades langs die weg, die moeten toegankelijk blijven voor auto’s”, zegt hij daarover.

De renovatie van dit deel van het fietspad op de Tervurenlaan in Woluwe kadert binnen de aanleg van de fietssnelweg Brussel - Leuven via Tervuren. Momenteel wordt ook het fietspad door het bos (tussen de Tervuursesteenweg en het Vier Armenkruispunt) vernieuwd. Later dit najaar komt er een fietsbrug over het Vier Armenkruispunt.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni