Werknemers De Lijn staken ook op vrijdag verder

© PhotoNews
| Een bus van de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn richting Londerzeel op de Koning Albert II-laan.

De vakbonden bij De Lijn ontkennen het bericht dat de Vlaamse vervoersmaatschappij donderdagavond omstreeks 20 uur verspreidde, dat er een akkoord zou zijn over het actuele sociaal conflict in Vlaams-Brabant. "Voorlopig zetten wij onze actie verder", aldus een mededeling van het gemeenschappelijk vakbondsfront.

De reden van de mislukking van het overleg donderdag is volgens de vakbonden "dat er geen begrip getoond wordt voor de situatie van de mensen op werkvloer". "Concreet kregen wij weer minieme voorstellen die niet echt gefundeerd werden en geen waarborg inhouden voor een betere werking van de ondersteunende diensten zoals planningdiensten en HR", aldus de vakbonden.

De drie vakbonden hebben donderdagavond in een gemeenschappelijk overleg besloten om het laatste voorstel van de directie toch vrijdag aan de respectievelijke syndicale achterban voor te leggen om na te gaan of er voldoende draagkracht voor is. De vakbonden roepen intussen op om vrijdag de stakingsactie in Vlaams-Brabant en Brussel voorlopig verder te zetten.

Volgens De Lijn werd er tijdens de onderhandelingen donderdag wel degelijk een voorakkoord bereikt met de vakbonden. Directeur-generaal Roger Kesteloot van De Lijn beschuldigt de vakbonden dan ook van leugens als ze dit ontkennen. "Dit wijst op een absoluut destructieve houding van de vakbonden, in de allereerste plaats van het ACOD. Op die manier zijn de beste objectieve bondgenoten van wie het openbaar vervoer wil privatiseren". De Lijn betreurt dan ook ten zeerste dat de vakbonden de stakingsactie willen verderzetten "waardoor ze de reizigers opnieuw in de kou laten staan".

Volgens de directie van De Lijn heeft zo'n 80 procent van het eigen personeel het werk neergelegd vrijdag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?