Directie en vakbonden De Lijn hebben akkoord over sociaal conflict

© PhotoNews
| Een bus van de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn op het Rogierplein in Brussel.
Updated: 08-11-2019 - 06:49

Directie en vakbonden bij De Lijn hebben donderdagavond een akkoord bereikt over het sociaal conflict in de Vlaamse Rand rond Brussel. De chauffeurs en personeel van de technische diensten van een zestal stelplaatsen staakten er sinds dinsdagmorgen. De dienstverlening is vrijdag weer normaal.
Update: de vakbonden ontkennen dat er een akkoord werd bereikt en roepen op om vrijdag verder te staken.

In een mededeling laat De Lijn weten dat directie en vakbonden nieuwe afspraken hebben gemaakt over de dag- en personeelsplanning van de chauffeurs, in verband met de vakantieregeling, met betrekking tot HR-dossiers, aanwervingen en de planning van de Lijncontroleurs. Wat het akkoord precies inhoudt, is onduidelijk.

De vakbonden protesteerden met de stakingsactie tegen tal van zaken zoals het personeelstekort, fouten in de planning voor chauffeurs en in de administratie voor uitbetalingen, het weigeren van verlofaanvragen en de manklopende organisatie van de technische diensten.

Door de stakingsactie was de dienstregeling in de Rand de voorbije dagen zwaar verstoord. Donderdag werd de staking zelfs uitgebreid naar de regio Leuven. Vrijdag zou de dienstregeling opnieuw normaal moeten verlopen, laat De Lijn nog weten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?