Wie landt op Brussels Airport moet in thuisquarantaine

Alle reizigers die met het vliegtuig aankomen op Brussels Airport, krijgen de instructie om zichzelf gedurende twee weken in thuisquarantaine te plaatsen. Dat meldt Brussels Airport zelf op Twitter.

"De federale overheid heeft besloten dat elke aankomende passagier een informatieblad moet krijgen", zegt Ihsane Chioua Lekhli, woordvoerster van Brussels Airport. "Wij werken hier graag aan mee en zorgen voor de goede uitvoering van de beslissing."

Het informatieblad geeft reizigers die terugkeren van een verblijf in het buitenland de boodschap: "U dient een quarantaine van 14 dagen in uw domicilie te respecteren." Ook gaan werken is uit den boze, tenzij dat van thuis kan. En de reizigers krijgen de instructie om de regels van 'social distancing' te eerbiedigen. Bovendien gelden dezelfde instructies - dus inclusief thuisquarantaine - ook voor familie of vrienden die de reiziger gaan oppikken op de luchthaven om hem of haar naar huis te brengen.

Controles zoals aan andere grensovergangen

De voorbije dagen werden de inspanningen opgevoerd om de coronamaatregelen ook op de luchthaven stipt te laten naleven. Want regels zoals 'social distancing' werden door passagiers niet altijd even goed gevolgd, bijvoorbeeld aan de bagageband, ondanks stickers op de vloer, posters aan de muren en omgeroepen boodschappen. Daarom werd dinsdag een deel van de reserve van de federale politie naar de luchthaven gestuurd voor extra controles.

Net als aan grensovergangen wordt ook op de luchthaven gecontroleerd of de verplaatsingen van reizigers wel degelijk essentieel zijn, met andere woorden of ze terugkeren naar huis of moeten vliegen voor het werk. "Er zijn al enkele reizigers na aankomst op Brussels Airport met het vliegtuig teruggestuurd", aldus Chioua Lekhli. Een andere maatregel is dat alleen wie op de luchthaven werkt of zelf reist, de gebouwen mag betreden.

 

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?