Zowat 30.000 mensen trokken per trein naar Brussel

© p_desmet via Twitter
Updated: 27-01-2019 - 18:21

Spoorwegmaatschappij NMBS schat dat zondag ongeveer 30.000 mensen de trein naar Brussel hebben genomen, naar aanleiding van de klimaatmars die plaatsvond in de hoofdstad. Ze roept de betogers op om niet allemaal vanuit het station Brussel-Luxemburg terug naar huis te keren.

De NMBS zette zondagmiddag tien bijkomende treinen in vanuit verschillende steden in de richting van Brussel. Met het extra aanbod waren er tussen 12.00 en 14.00 uur 50.000 zitplaatsen beschikbaar, dubbel zoveel als op een normale zondag.

In totaal zouden er 30.000 mensen richting Brussel zijn gespoord. Vooral de treinen vanuit Antwerpen en Gent zaten rond de middag overvol. De NMBS zet de extra treinen ook in om vanaf 17.00 uur de betogers terug naar huis te brengen.

De spoorwegmaatschappij roept de mensen op om niet alleen op te stappen in Brussel-Luxemburg, het station vlakbij de plaats waar de klimaatmars eindigde. Ze raadt aan om te voet of met het openbaar vervoer naar andere Brusselse stations te gaan en daar op de trein te stappen.

Zondagavond is het treinverkeer in de Noord-Zuidverbinding een kwartiertje stilgelegd, omdat er spoorlopers gesignaleerd waren. Rond 17.45 uur kwamen de treinen weer op gang, maar het incidentje kan toch tot enige vertragingen leiden voor de klimaatbetogers die nog in Brussel aanwezig zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?