Mobistar gaat als eerste provider 4G+ aanbieden in Brussel. 4G+ is een nog snellere vorm van mobiel internet. "Hiermee surf je tot drie keer sneller dan 'gewone' 4G."

Mobistar heeft 4G+ eerst getest in Mechelen, en voert het vanaf 15 mei in in Brussel en Bergen. 85 procent van het Brusselse grondgebied zal beroep kunnen doen op 4G+.

"Het verschil is de snelheid van de verbinding, bij een 4G+ netwerk surf je tot drie keer sneller dan een normaal 4G netwerk", zegt Jean-Pascal Bouillon van Mobistar.

Proximus heeft al 4G+ in verschillende grote steden, maar nog niet in Brussel. Bij Base hebben ze nog geen concrete plannen voor de invoering. Je kan 4G+ wel niet op elke smartphone gebruiken: zo heeft de iPhone6 nog geen mogelijkheid om te verbinden met 4G+. Onder meer een paar modellen van Samsung hebben dat wel.

Het 4G+-netwerk is zo wel sneller beschikbaar in Brussel dan het 4G-netwerk: daar was het Gewest erg laat mee, door de strenge stralingsnormen. Uiteindelijk moest het parlement toen een nieuwe stralingsnorm goedkeuren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni