Eind 2015 overal 4G

© Belgacom

Tegen het einde van 2015 zal snel mobiel surfen via 4G mogelijk zijn in heel het Brussels gewest. Dat heeft telecomoperator Belgacom aangekondigd. Momenteel is 4G slechts voor 20 procent van de Brusselse bevolking mogelijk. Eind februari moet dat al 30 procent zijn.

De strenge Brusselse stralingsnorm bemoeilijkte de uitrol van 4G in het hoofdstedelijk gewest. Het parlement stemde eind januari echter in met een versoepeling en tegen maart moeten de nodige uitvoeringsbesluiten van kracht zijn. De stralingsnorm gaat van 3 naar 6 volt per meter.

Ondanks de strenge norm biedt Belgacom nu reeds 4G aan 20 procent van de Brusselaars, vooral in het noorden van het gewest. Met de versoepeling wordt het aanbod de komende maanden systematisch uitgebreid naar het hele grondgebied. Het duurt wel nog tot eind 2015 voor iedereen met een aangepaste smartphone de dienst zal kunnen gebruiken.

Brussel en omgeving is goed voor 25 procent van het dataverkeer op het mobiele netwerk van Belgacom. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?