Alain Van Brussel uitgeschakeld in 'The Voice Senior'

Alain Van Brussel
© VTM
| Alain overleefde de eerste ronde van The Voice Senior dankzij steun van Walter Grootaers (archiefbeeld)
© VTM
| Alain overleefde de eerste ronde van The Voice Senior dankzij steun van Walter Grootaers (archiefbeeld)

Zanger en Brusselaar op rust Alain Van Brussel is uitgeschakeld in de VTM-talentenshow The Voice Senior. Hij overleefde de 'blind auditions', maar viel eruit tijdens de knock-outronde.

De man met de ideale achternaam - die géén artiestennaam is - plaatste zich begin december na de audities voor de volgende ronde van de show, met een geslaagde Brusselse versie van Bob Dylans Knockin' On Heavens Door ('Ik Stoan Te Kloppen Op God Zaan Deu'). De zanger, lokaal bekend van bluesband De Braave Joenges, zei toen dat hij met zijn deelname het Brussels dialect op de kaart wilde zetten.

Afgelopen vrijdag bracht hij Walkin’ Blues van Robert Johnson (Ik Von Maan Schoene Nie). Ook niet slecht, maar niet goed genoeg om zijn 'coach' Walter Grootaers te overtuigen. Die moest de helft van zijn kandidaten naar huis sturen en koos daarbij onder andere voor Alain.

Begin december nog zette organisatie Be.brusseleir naar jaarlijkse gewoonte het Brussels dialect in de kijker met de Weik van ’t Brussels. De deelname van Alain had daarbij dus een mooie timing. “Ik ga nog een cursus Brussels komen volgen,” besloot Grootaers nog tijdens het afscheid in The Voice Senior.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?