Angèle wint drie prijzen op D6bels Music Awards

© Angèle via Twitter

De Brusselse popartieste Angèle heeft drie van haar acht nominaties op de D6bels Music Awards binnengehaald. De muziekprijs, de Franstalige versie van de MIA's, wordt uitgereikt door RTBF. Angèle was niet de enige Brusselse artiest die in de prijzen viel.

Met haar album Brol won Angèle de prijs voor het beste album en het beste Franstalig lied. Daarnaast werd ze bekroond tot beste vrouwelijke artiest van het jaar. "Dit was een ongelooflijk jaar", reageerde ze op het podium. "Ik bedank iedereen die me steunt."

Haar broer Romeo Elvis won met Le Motel de prijs voor de beste formatie. Daarnaast won ook de Brusselse rapper Damso een prijs, die voor de beste artiest. Brusselaars Caballero en JeanJass wonnen een prijs voor de beste urban music. De jonge Brusselse artiesten van Sonnfjord mogen zichzelf de beste revelatie van het jaar noemen.

De Brusselse dj Henri PFR kreeg twee prijzen, onder meer voor de hit van het jaar. David Nzeyimana is de beste muzikant, Brusselaars Veence Hanao x Le Motel zijn de beste songwriters van het jaar. Ook de Brusselse bands Telex en Black Mirrors vielen in de prijzen. Tenslotte mocht Alice on the Roof twee prijzen mee naar huis nemen.

Het ging om de vierde editie van de D6bels Music Awards. Begin februari kan Angèle wellicht nog een muziekprijs of twee winnen, wanneer de MIA's plaatsvinden. Daarvoor werd ze zeven keer genomineerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?