1622 CC angele
Angèle is niet langer 'het zusje van Roméo Elvis'. De zangeres brak dit jaar helemaal door met haar album 'Brol' en ziet dat nu ook vertaald in nominaties voor de Red Bull Elektropedia Awards.

Angèle in polepositie voor Red Bull Elektropedia Awards

GR
© BRUZZ
29/10/2018

De Brusselse zangeres Angèle is met voorsprong de topfavoriete voor de Red Bull Elektropedia Awards. Zij staat maar liefst zes keer op de shortlist van de bekende elektronische muziekawards. Ook Brusselaars Blu Samu, STIKSTOF, Damso, Hamza, Le 77, Zwangere Guy, Roméo Elvis x Le Motel, Caballero & Jean Jass maken kans op een beeldje.

Roméo Elvis was vorig jaar de grote slokop tijdens de achtste editie van de Red Bull Elektropedia Awards (RBEA, red.). Samen met producer Le Motel verzilverde hij toen vijf van de zeven nominaties. Ze stonden onder meer bovenaan in de categorieën ‘Artist of The Year’, ‘Best Album’, ‘Best Song’ en ‘Best Producer’.

Angèle op weg naar volle prijzenkast

Voor de negende keer al worden de gerenommeerde awards binnen de elektronische muzieksector uitgereikt. De kans is groot dat Angèle, de zus van Roméo Elvis, dit jaar in de voetstappen treedt van haar broer. Ze is maar liefst zes keer genomineerd voor een award, onder andere voor ‘Artist of The Year’, ‘Best Song’ (2X), ‘Best Video’ (2X) en ‘Breakthrough Artist’.

Daarmee ligt de 22-jarige zangeres in polepositie om tijdens de ceremonie op dinsdag 13 november in het Flageygebouw in Elsene de ster van de avond te worden. Maar Angèle is lang niet de enige artiest uit de hoofdstad die zich mag opmaken voor een bekroning.

Ook haar broer Roméo Elvis staat samen met producer Le Motel weer op de shortlist, net zoals de rappers van STIKSTOF. Zwangere Guy, die deel uitmaakt van STIKSTOF, maakt ook solo nog kans op een prijs. Verder staan er met rapster Blu Samu en rapper Damso, hiphoppers Caballero & Jean Jass, alsook Le 77 en Hamza nog een pak Brusselaars op de lijst met genomineerden.

Soulwax
© Kurt Augustyns | Soulwax, ofwel de electrohouse van de broers Stephen en David Dewaele, blijft een vaste waarde op de lijst met genomineerden.

Soulwax enige grote concurrent

Slechts één naam lijkt al dit hiphopgeweld te kunnen stoppen: Soulwax. Met vijf nominaties waaronder ‘Artist Of The Year’, ‘Best Song’, ‘Best Album’ en ‘Best Video’, en bovendien met DEEWEE opnieuw in de running voor ‘Best Label’, bewijzen de broertjes Dewaele eens te meer dat ze allesbehalve oudgedienden zijn, maar integendeel jaar na jaar blijven vernieuwen en verrassen.

Verder is het BRUZZ-radioprogramma ‘Back to Niceness’ opnieuw een van de kanshebbers om verkozen te worden tot ‘Best Radio’. Daar komt deze editie het hiphop-programma ‘Supafly’ bij. Met de remix van 2 Times Nothing van Uskumatu kan BRUZZ-dj Mambele ook scoren in de categorie 'Best Remix'.

Stemmen tot en met vier november

De RBEA worden deels toegekend door een professionele jury die is samengesteld met leden uit de Belgische muziek- en nightlifescene. Dat totaal wordt aangevuld met publieksstemmen. Je voorkeur uitspreken kan vanaf vandaag tot en met vier november via de website van de RBEA. Vorig jaar brachten 28.000 mensen daar hun stem uit.

Voor de ‘Lifetime Achievement Award’ kan er niet gestemd worden. Die gaat naar Thierry Coppens (co-oprichter discotheek Fuse en organisator van La Demence). Ook in de categorie ‘Most Promising Artists’ zijn de winnaars al gekozen met Sylvie Kreusch, Cellini en Susobrino.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Muziek, Samenleving, Red Bull Elektropedia Awards, Angèle, Roméo Elvis, STIKSTOF, Damso, Le 77, Hamza, Caballero & Jean Jass, Zwangere Guy, Le Motel, Blu Samu

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie