Brussels Jazz Weekend: het BRUZZ-parcours

Verdwalen op Brussels Jazz Weekend? Dat mag, maar kom achteraf niet klagen dat u uw favoriete jazzfunksalsabandje hebt gemist. BRUZZ stelt daarom voor u een topparcours samen. De bomen, het bos en hoe ze van elkaar te onderscheiden, quoi.

Roselien, vrijdag, Marriott Renaissance Brussels Hotel, 19u.

Oftewel Roselien Tobbackx. Deze uit Leuven afkomstige alternatieve soulmadam ontsteeg zichzelf op I Had A Dream, een smaakvol EP’tje waarop ze eind vorig jaar pop, new soul, jazz en elektronica versmolt.

Ana Diaz, vrijdag, La Tentation, 23u

Belgo-Spaanse zangeres die elegant in het kielzog van JUICY en Blu Samu vaart, met een vleugje exotica als lekkermakertje. Een mélange van soul, jazz, flamenco en afrobeat.

Glü, zaterdag, AB, 22u

Omdat muziek af en toe ook lelijk mag stuiptrekken. Dit Brusselse kwartet flikkert punk, drum-‘n-bass en gierende elektronica in de punchkom. Epilepsiepatienten mogen zich onthouden.

Otto Kintet, vrijdag, Archipel, 21u

Fans van jazzy nieuwlichters à la De Beren Gieren, SCHNTZL of Steiger moeten zeker eens proeven van Otto Kintet: speelse neo-jazz met een hoek af, uit het Brusselse ondergrondse. Vaak even melancholisch als frenetiek.

Dj Fatoo San, vrijdag, La Tentatiion, 23:50

Frisse exponent van het Supafly Collective, u bekend van bij BRUZZ: een schare B-girls die de beste hiphop van vroeger en nu etaleren. Wie Fatoo San wil zien spinnen’ aarzelt niet, en nee, dan hebben wij het niet over de gelijknamige fitness-tak, laat staan over arachniden. Of bent u nú al dronken?

Philip Catherine Quartet, vrijdag, Sounds Jazz Club, 22u

Philip wie? Nee, serieus, de steen waaronder u al die tijd lag te soezen, lijkt ons knus genoeg om uw zomermaanden onder door te brengen. “If you have to ask, you’ll never know”, zongen de Chili Peppers al. Wedden dat zij Philip Catherine wél kennen.

Tiny Legs Tim vrijdag, Bizon, 21:30u

Brussel mag heel even Memphis wezen wanneer Tiny Legs Tim op zijn krukje gaat zitten. De Deltablues van deze Gentse bleekscheet draagt Howlin’ Wolf, John Lee Hooker en, pakweg, Son House in de genen. Voor al wie wil zitten grienen boven een schuimende pint.

Defi-J, zaterdag, l’Ange Fou, 19u

Connaisseurs van de Brusselse hiphop kennen dit icoon van Defi-J & The Def Rock Posse, een ziedende rapcollectief dat in de nineties onze hoofdstad funky kleurde. Dat zijn platenselectie om duimen, vingers en niet nader genoemde lichaamsdelen af te likken is, staat buiten kijf.

Ben Sluijs Trio, zondag, Roskam, 20u

Eén van onze favoriete Belgische saxgoden, een man die in het verleden aan de zijde van Toots, Bert Joris, Dre Pallemans en Philip Catherine kometen door het zwerk stuurde. Dat u hem in de Roskam aan het werk kunt zien, vinden wij lichtjes surrealistisch. U moest er nu al staan!

Het Brussels Jazz Weekend loopt van vrijdag 25 mei tot en met zondag 27 mei, overal in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?