Einstürzende Neubauten twee keer in AB: 'Lament' en 'Greatest Hits'

De Duitse rockgroep Einstürzende Neubauten is op 27 en 28 mei te gast in de AB voor een tweeluik. De eerste avond is een soort ‘greatest hits’, de tweede avond staat in het teken van hun Lament, hun recente oorlogs-cd.

De experimentele en industriële groep rond Blixa Bargeld oogstte veel lof voor hun concert in november in Diksmuide. Het was de start van hun Europese tournee voor de promotie van hun jongste cd Lament, een ode aan de (slachtoffers van) de Grote Oorlog van 1914-1918.

De Ancienne Belgique is de enige zaal in Europa waar de Neubauten twee avonden na mekaar optreden. Lament staat op het menu van 28 mei, terwijl de avond voordien hun ‘greatest hits’ aan bod komen. Dat begrip is voor een groep die behalve klassieke instrumenten ook drilboren en industriële beats gebruikt zeer relatief.

De groep zag het levenslicht in het toenmalige West-Berlijn in 1980. Zanger Blixa Bargeld was ook jarenlang lid van de Bad Seeds, de groep rond Nick Cave.

Voor wie er de twee avonden bij wil zijn, kan daarvoor een iets goedkoper combiticket kopen. Er zijn evenwel maar 300 combitickets. De voorverkoop start vandaag woensdag om 11 uur.

Een dagticket kost 33 euro, een combiticket 53 euro.

Meer info vindt u hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Offscreen: cultfilmfestival reist door de tijd
  • Afropolitan: la monde inspirée par l'Afrique
  • Cabane: home is where the heart sings
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement