Kleur en gloed op eerste avond Feeërieën

© Joris Bulckens

In het Brusselse Warandepark tovert de AB maandag de kleurenspots weer tevoorschijn voor de Feeërieën. Met namen als The Colorist en The Golden Glows valt er op de eerste avond van het jaarlijkse muziekfestival een duidelijke rode draad te ontwaren. U betaalt zich bovendien niet blauw: het festival is opnieuw de hele week gratis.

Deze werkweek voorzien de Feeërieën elke avond vanaf 19 uur optredens van minder bekende Belgische en niet-Belgische artiesten. Die krijgen een plekje op de planken van de kiosk in het Warandepark.

De 15e editie wordt maandagavond ingezet met verschillende muzikale tinten: eerst kleurt de IJslandse zangeres Emilia Torrini haar indiepop bij met de klassieke klanken van Belgisch kamerorkest The Colorist. Daarna leggen de Antwerpse Golden Glows een streepje Amerikaanse folk op uw bord.

Ook de rest van de werkweek voorspelt het programma een divers palet aan klanken. Wie Kamashi Washington heeft gemist op Jazz Middelheim, kan dinsdag nog naar zijn Britse tegenhanger Kamaal Williams. Samen met de groep Mammal Hand brengt hij volgens de AB “geen jazz volgens het boekje, wel muziek die bewust buiten de lijnen kleurt.”

Elektronisch doch sfeervol

De organisatoren beloven woensdag dan weer een hyperdub-labelnight met exquise soulvolle electro. Het Zuid-Afrikaanse duo Okzharp & Manthe Ribane maakt zijn opwachting, samen met Chris Saunders aka Sondeza en de Londens-Nigeriaanse artieste Klein.

Donderdag gaan de Feeërieën de kant van de wereldmuziek uit. Saxofonist Orlando Julius, een Nigeriaanse grootheid, zorgt samen met jazz-funk-psychband The Heliocentrics voor typische afrobeats. Artiest Diron Animal sluit de avond af met een mix van rock, elektronica en kuduro, een karakteristieke Angolese dansmuziekstijl.

En wie het programma van de werkweek wat te braafjes vindt, kan op de vrijdagavondline-up rekenen om helemaal uit zijn dak te gaan. Het Portugese label Príncipe blaast met DJ’s Firmeza, Nervoso en Lycox stevige dansbare electronicabeats uit de speakers.

De Feeërieën hebben trouwens ook een lunchequivalent. Dankzij Boterhammen in het Park kan je elke werkdag tussen 12 en 14 uur eveneens in de kiosk terecht voor muziek. Hiervoor koos de AB uitsluitend voor Nederlandstalige artiesten.

Feeërieën: 27 > 31/08, vanaf 19 uur. Warandepark, Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?