Heel het weekend was er groot feest in Anderlecht want de Heilige Sint-Guido is ondertussen al duizend jaar lang de beschermheilige van de gemeente. En dat werd gevierd, onder meer met een Middeleeuwse markt.

In het centrum van Anderlecht staat de Sint-Guidokerk, en die stond zaterdag en zondag in het midden van de belangstelling. Sint-Guido is immers al 1000 jaar de patroonheilige van de gemeente.

De Sint-Guidogezellen willen dat niet ongemerkt voorbij laten gaan. "We hebben speciaal voor de gelegenheid een bier laten brouwen", zegt gezel Francois Derom. "We hopen vooral op een gezellig samenzijn rond de kerktoren."

Op de Middeleeuwse markt werden mensen vandaag ondergedompeld in de 14e eeuw, met alles wat daarbij komt kijken. Zo waren er demonstratie van verschillende ambachten uit de periode.

Ook volgende week is het nog feest in Anderlecht, dan zullen 400 verklede figuranten de processie van de patroonheilige naspelen. En Sint-Guido zal over de gemeente blijven waken en zien dat het goed is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Cultuurnieuws , Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni