1642 AfricaMuseum 2

Bijna 60.000 bezoekers na een maand Africamuseum

JC
© BRUZZ
10/01/2019

Een maand na de heropening klokt het Africamuseum af op 58.724 bezoekers. Dat zijn er gemiddeld ongeveer 2.000 per dag. Een kwart van de bezoekers is bovendien jonger dan 18 jaar, al is dat door de kerstvakantie niet meteen een verrassing.

"Dat is zeker meer dan we verwacht hadden" klinkt het bij het museum. "Vooral omdat de kerstperiode bij ons traditiegetrouw niet geweldig is. Dat we net nu zoveel bezoekers zien is natuurlijk fantastisch."

Volgens het museum is er het publiek sinds de heropening ook een pak diverser geworden. Al zijn er geen cijfers om die stelling hard te maken. "Het is zeker en vast niet zo dat we dat aan het turven zijn, maar het valt onze baliemedewerkers gewoon erg op dat we nu meer bezoekers uit de Afrikaanse diaspora over de vloer krijgen."

Logischerwijs is het museum ook daar erg tevreden over. De dekolonisatie van ons land is een van de pijlers waar het nieuwe Africamuseum op gestoeld is.

Africamuseum kan tippen aan Kanal

Dat de bezoekersaantallen opvallend hoog liggen, zie je ook wanneer je ze tegenover die van andere musea legt. Eerst en vooral Kanal. Ook de langverwachte pool voor hedendaagse kunst ontving vorig jaar in haar openingsmaand ongeveer 60.000 bezoekers. Daarover zei bezieler Yves Goldstein toen dat dat "heel veel is voor Brussel."

Nog ter vergelijking: in 2018 bezochten maandelijks gemiddeld 48.000 bezoekers het Atomium. Het stripmuseum moest met gemiddeld 20.000 bezoekers per maand tevreden zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws, Expo, AfricaMuseum, bezoekersaantallen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni