Conservatorium maakt kabaal tegen vervallen gebouwen

© brusselnieuws.be
15/10/2012
Zowat 120 studenten, docenten en personeelsleden van het Koninklijk Conservatorium Brussel (KCB) hebben maandagmiddag in de Koningsstraat geprotesteerd tegen het verval van de gebouwen van het conservatorium.

De actievoerders riepen letterlijk onder groot kabaal de overheid op het aanslepende renovatiedossier uit het slop te halen en vragen een concrete startdatum voor het begin van de werken. De vzw Conservamus, die het renovatiedossier beheert, wil allereerst dat er snel werk wordt gemaakt van de renovatie van de verouderde concertzaal met 600 plaatsen waarvan Bozar een van de vaste gebruikers is.

Spandoek
"Daarnaast is de achterbouw in de Wolstraat ontoegankelijk waardoor vele ruimtes onbruikbaar zijn geworden", aldus Sarah Vermeulen van Conservamus. "Bovendien is er een gebrek aan voldoende uitgeruste lokalen met geluidsisolatie en technische voorzieningen".

De actie, die liep van 12 tot 13 uur, is een initiatief van de studentenraad van het KCB, een department van de Erasmushogeschool Brussel. Bovendien heeft vzw Conservamus een spandoek opgehangen met "Steun ons! Doe een gift! Het conservatorium heeft meer nodig dan een likje verf" als boodschap.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni