Herman Teirlinck Stichting protesteert tegen sluiting museum

© brusselnieuws.be
24/08/2013
De Herman Teirlinck Stichting protesteert hevig tegen de geplande sluiting van het Herman Teirlinck-huis in Beersel. De stichting vindt het belangrijk dat de plaats bewaard blijft waar de schrijver vanaf 1936 woonde.

Het museum, gelegen op de Uwenberg in Beersel, is volgens de Herman Teirlinck Stichting "een van de laatste tekenen die herinneren aan deze belangrijke en uiterst veelzijdige schrijver (1879-1967), directeur van La Cambre en cultureel adviseur van wijlen Koning Boudewijn."

Eerder werd al de door hem gestichte Herman Teirlinck Studio opgedoekt, waar onder meer Jan Decleir en Dora van der Groen studeerden, betreurt de stichting.

"Teirlinck speelde immers een belangrijke rol in de opgang van de literatuur in Vlaanderen. Hij was niet voor niets de eerste die met de Grote Prijs der Nederlandse Letteren bekroond werd."

De Stichting vraagt dat "los van alle partijpolitieke belangen bekeken wordt hoe de presentatie en de werking van het museum geactualiseerd kunnen worden. Want tastbare sporen van ons cultureel verleden, zoals een schrijverswoning, zijn onvervangbaar."

Eerder deze week startten sympathisanten een petitie op tegen de sluiting.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni