Muntopera’s live in bioscoop en op het internet

© brusselnieuws.be
01/07/2011
Twee opera’s van de Munt zijn volgend seizoen live te bekijken in de UGC-bioscopen. En voortaan zijn de opera’s ook online te bekijken. De Koninklijke Munstschouwburg gaat ook opnieuw verbouwen. Dat kondigde directeur Peter De Caluwe donderdag aan op een persconferentie.

Daarmee volgt De Munt het voorbeeld van grote operahuizen als de Metropolitan Opera in New York en de Scala van Milaan, die wereldwijd hun topproducties live in de bioscoop aanbieden, onder meer ook in de Brusselse Kinepolis.

De UGC-bioscopen brengen alvast twee live-opera's op het scherm: de herneming van Médée van Cherubini en de openingsproductie van het nieuwe seizoen en Il Trovatore.

Bovendien zullen alle voorstellingen gedurende drie weken gratis op het internet te bekijken zijn. De werken komen online zodra de laatste voorstelling is afgelopen.

Voorts kondigde de Caluwe, die verzekerd is van een nieuw mandaat als intendant van de Munt en dus tot 2019 kan blijven, verbouwingswerken aan. De Munt werkt aan een nieuw masterplan. De laatste verbouwing dateert uit de periode van Gerard Mortier. Toen werd een nieuwe toneeltoren opgetrokken, kwam er een nieuw dak en en een nieuwe koorzaal. Onder Bernard Foccroulle kwamen er nieuwe ateliers en repetitiezalen in een pand achter de schouwburg.

Het masterplan wordt pas in het najaar voorgesteld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws, Podium

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni