De Fransman Ludovic Morlot wordt op januari 2012 de nieuwe chef-dirigent van de Koninklijke Muntschouwburg. De afgelopen drie jaar was die functie niet ingevuld. De Munt draagt Peter De Caluwe voor als operadirecteur tot 2019.

Na drie jaar zoeken heeft De Munt een nieuwe chef-dirigent. De 38-jarige Fransman Ludovic Morlot zal de functie combineren met zijn job als muziekdirecteur van het Seattle Symphony Orchestra.

Morlot is zeker geen grote naam maar wordt bestempeld als een groot talent. "Zijn benoeming is een risico maar ik heb nog niets anders gedaan dan risico's genomen," zegt directeur Peter De Caluwe. "Hij is jong maar ik ben ervan overtuigd dat zijn komst past in de traditie van jonge muziekdirecteurs en chef-dirigenten die De Munt altijd heeft gehad.

De Caluwe zelf is door de raad van bestuur van de Munt voorgedragen voor een tweede mandaat aan het hoofd van de Munt tot 2019. Het is wachten op een nieuwe regering voor zijn aanstelling. Hij scoorde de voorbije jaren met durf en kwaliteit. "Hij balanceert op een slappe koord," zegt recensent Stephan Moens van De Morgen. "Langs de ene kant probeert hij het publiek van de Munt te behouden en tegelijk zorgt hij voor vernieuwing."

"Brussel heeft de durf en de Europese dimensie," zegt De Caluwe. "In de beleving van de muziekwereld is Brussel het operahuis waar je dingen kan doen die nergens anders kunnen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Muziek , Podium

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni