Muntpunt krijgt Vlaamse Cultuurprijs voor Lokaal Cultuurbeleid

© brusselnieuws.be
14/06/2013
Muntpunt kreeg vrijdag de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Lokaal Cultuurbeleid 2012-2013 voor het project I Book You. De jury looft de originele en toegankelijke manier waarop de jonge organisatie laaggeletterdheid in de kijker zette.

Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) overhandigde de prijs vrijdag aan bibliotheek Muntpunt. I Book You presenteerde de expo 'Doedemee: 100 Book Covers To Fight Illiteracy'. Het betrof door kunstenaars vernieuwde covers van de 100 beste boeken aller tijden op de glaspartijen van het nieuwe Muntpuntgebouw. Muntpunt betrok daarbij tal van Brusselse organisaties.

Dat gebeurde ook met het vervolgproject I Book you junior. Dat project daagde alle Nederlandstalige scholen in Brussel uit om in de klas een jeugdboek voor te lezen en samen een nieuwe kaft te ontwerpen. 75 Scholen gingen met 200 klassen en samen 4.000 leerlingen de uitdaging aan. Het resultaat is nog tot 30 juni te bekijken achter de ramen van Muntpunt.

Voor de opening van deze tentoonstelling organiseerde Muntpunt een grote boekenpicknick op het Muntplein, met 3.000 Brusselse leerlingen en 250 voorlezers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni